Mammas viltkyckling

Alla har vi våra favoritrecept.. Det kan vara från mormor, farmor, mamma eller pappa.. Jag har en riktig favorit i alla fall och det är min mammas viltkyckling. Laga och njut!

Ca 4 portioner

  • 600g Kycklinglårfilé
  • 2 dl Creme fraiche
  • ½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 1 Hönsbuljongtärning
  • 5-8 grovkrossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 ½ msk kinesisk soja

Följ mig

Dra bort skinnet från kycklingen. Låt ett skinn koka med för smakens skull. Salta kycklingen och bryn den i en stekpanna.

Lägg enbären i en tekula (för att lätt kunna plocka bort de sedan). Blanda alla ingredienser i en stor kastrull/gryta förutom kycklingen. Låt koka upp

Lägg i kycklingen och låt koka i 10 minuter. Klart!

Serveras med äggnudlar eller ris. Om man vill kan man lägga till rostad blomkål, kokt broccoli om man önskar mer grönsaker.

Tillbaka till blogg