Mammas viltkyckling
Alla har vi våra favoritrecept.. Det kan vara från mormor, farmor, mamma eller pappa.. Jag har en riktig favorit i alla fall och det är min mammas viltkyckling. Laga och njut!
Ca 4 portioner
- 600g Kycklinglårfilé
- 2 dl Creme fraiche
- ½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
- 1 dl vatten
- 1 Hönsbuljongtärning
- 5-8 grovkrossade enbär
- 1 tsk timjan
- 1 ½ msk kinesisk soja
Följ mig
Dra bort skinnet från kycklingen. Låt ett skinn koka med för smakens skull. Salta kycklingen och bryn den i en stekpanna.
Lägg enbären i en tekula (för att lätt kunna plocka bort de sedan). Blanda alla ingredienser i en stor kastrull/gryta förutom kycklingen. Låt koka upp
Lägg i kycklingen och låt koka i 10 minuter. Klart!
Serveras med äggnudlar eller ris. Om man vill kan man lägga till rostad blomkål, kokt broccoli om man önskar mer grönsaker.