Asiatisk fiskgryta

Fiskgryta med asiatiska inslag, väldigt god om jag får säga det själv!

Ca 4 portioner

  • 300g grytbitar av fisk
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 msk grön currypasta
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad ingefära
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 5 msk fisksås
  • 4 msk ostronsås

Följ mig

Grovhacka löken, vitlöken, ingefäran och riv moroten. Lägg de i en gryta med olja och fräs på medeltemperatur tills de blir lite mjuk. Lägg fisken i en skål och salta.

Ha i currypastan och rör om några varv. Lägg sedan i ostronsåsen, fisksåsen och kokosmjölken. Låt stå på medeltemperatur.

Dela zucchinin i centimetertjocka halvmånar och lägg i grytan.

Låt koka upp. Till sist, lägg i fisken och dra den kokande grytan från värmen. Låt stå ca 10 min. Klart!

Serveras med ris eller nudlar och en limeklyfta.

Tillbaka till blogg