Asiatisk fiskgryta
Fiskgryta med asiatiska inslag, väldigt god om jag får säga det själv!
Ca 4 portioner
- 300g grytbitar av fisk
- 5 dl kokosmjölk
- 1 msk grön currypasta
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk hackad ingefära
- 1 morot
- 1 gul lök
- 1 zucchini
- 5 msk fisksås
- 4 msk ostronsås
Följ mig
Grovhacka löken, vitlöken, ingefäran och riv moroten. Lägg de i en gryta med olja och fräs på medeltemperatur tills de blir lite mjuk. Lägg fisken i en skål och salta.
Ha i currypastan och rör om några varv. Lägg sedan i ostronsåsen, fisksåsen och kokosmjölken. Låt stå på medeltemperatur.
Dela zucchinin i centimetertjocka halvmånar och lägg i grytan.
Låt koka upp. Till sist, lägg i fisken och dra den kokande grytan från värmen. Låt stå ca 10 min. Klart!
Serveras med ris eller nudlar och en limeklyfta.