
Griljera julskinka
Dags att griljera julskinkan! Grunden i en god griljering är senapen, och vi råkar ha den bästa… Loos senap från Lotta-boden i Loos. Den är söt-stark och med härligt seg konsistens av honungen som ger lite karamellisering i ugnen.
Du behöver:
- 1 dl Loos senap
-
2 äggulor
- 4 msk ströbröd
Blanda alla ingredienser i en lämplig skål, förutom 3 av matskedarna med ströbröd. Alltså 1 msk i blandningen så blir den lite fastare och lättare att bre på skinkan.
Dra bort svålen. Torka skinkan torr med hushållspapper (så griljeringen fäster bättre. Smeta på griljeringen med hjälp av en slickepott, ovanpå och ner på sidorna. Strössla över resterande ströbröd och sätt in i ugn.
För lite extra snygg skinka, tryck ner kryddnejlikor.
Tid och värme:
- Ugn 225°C
- Tid i ugn: 10-15 min. Tills gyllenbrun.