
Glöggkokt revbensspjäll
Härligt saftiga juliga revben till julbordet med en läcker smak av julen!
Ingredienser:
- Ca 2 kg tjocka revbensspjäll
- 3 dl alkoholfri glögg (Kungslena glögg passar bra, finns i butiken)
- ½ dl bambam marinad (finns i butiken)
- 4 dl vatten
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1 bit ingefära
- Svartpeppar
Gör såhär:
Grovhacka lök, vitlök och ingefäran. Stek på lite lätt i olja i en gryta.
Häll på glögg, bambam, vatten, salt och peppar. Rör om och koka upp. Lägg i revbensspjällen. Koka på medeltemperatur under lock i ca 1 ½ timme tills de är möra och benen börjar släppa. Vänd revbensspjället lite då och då.
Klar att bitas upp och serveras på julbordet.
Tips är att göra en gräddsky med avkoket efter revbensspjället och servera till.